SKULPTUR på förskolan

 

Många förskolor har en tradition av att ta med sina äldsta barn och besöka Bror Hjorths Hus för visning och verkstad. Många barn födda 2015 missar denna möjlighet detta läsår som är så präglat av corona-restriktioner. Det tycker vi är jättetråkigt så därför har vi tagit fram ett pedagogiskt paket så att barnen ska få möta Bror Hjorths konst på förskolan och inte minst själva få chans att skapa skulpturer i lera. Erbjudandet är kostnadsfritt under vårterminen för förskolans äldsta barn.

Genom korta filmer om Bror Hjorths skulpturer får ni bekanta er med hans konst på förskolan. I filmerna presenteras konstnärens motiv men även teman som tredimensionalitet och kroppsspråk berörs. Ni får också en lite bok om konstnären och skulpturerna som även innehåller tips på fördjupning. Sist men inte minst får ni lera för att själva kunna ha skulpturverkstad på förskolan, samt en liten film med tips och inspiration inför arbetet.

Anmäla hur många barn ni har i förskolan födda 2015 som ni vill ska få ta del av projektet. Vi erbjuder lera, kostnadsfritt. Leran kan hämtas tillsammans med den lilla boken på Bror Hjorths Hus, efter påsk enligt överenskommelse.

Ni får:

  • LERA!
  • 1 liten bok med information om Bror Hjorth och fem av hans skulpturer.
  • 4 små korta filmer som presenterar Bror Hjorths skulpturer och lockar till nyfikenhet på vad skulptur är, vad det kan vara gjort av och på hur skulpturer kan uttrycka känslor med sitt kroppsspråk. Filmerna kan ses i större eller mindre grupper och hur många gånger ni vill!
  • 4 förslag på lekfulla fördjupningsuppgifter som presenteras i häftet och som ni kan göra i förskolan efter att ni sätt de korta filmerna.
  • En film med instruktioner för vad man ska tänka på när man själv ska skulptera med lera
  • En pedagogisk handledning i hur du kan leda en skulpturverkstad

Erbjudandet är kostnadsfritt och gäller under vårterminen 2021 och endast för barn födda 2015. Anmäl intresse till bokning@brorhjorthshus.se