Skulptur! på förskolan

 

Många förskolor har en tradition av att ta med sina äldsta barn och besöka Bror Hjorths Hus för visning och verkstad. Många barn missade denna möjlighet läsåret 20/21 pga coronarestriktioner. Det tyckte vi var jättetråkigt och tog därför fram ett pedagogiskt paket så att barnen kunde få möta Bror Hjorths konst på förskolan.

Genom korta filmer om Bror Hjorths skulpturer gavs möjlighet att bekanta sig med hans konst på förskolan. I filmerna presenteras konstnärens motiv, men även teman som tredimensionalitet och kroppsspråk berörs.  Länken nedan leder till en folder om konstnären och skulpturerna och innehåller även tips på fördjupning. Det finns också en film med tips och inspiration till eget skapande i lera på förskolan.

Om du vill beställa en tryckt folder till din förskola mejla oss på bokning@brorhjorthshus.se

I Foldern Skulptur! finns

  • Information om Bror Hjorth och fem av hans skulpturer.
  • Fyra små korta filmer som presenterar Bror Hjorths skulpturer och lockar till nyfikenhet på vad skulptur är, vad det kan vara gjort av och på hur skulpturer kan uttrycka känslor med sitt kroppsspråk. Filmerna kan ses i större eller mindre grupper och hur många gånger ni vill!
  • Fyra förslag på lekfulla fördjupningsuppgifter som presenteras i häftet och som ni kan göra i förskolan efter att ni sätt de korta filmerna.
  • En film med instruktioner för vad man ska tänka på när man själv ska skulptera med lera
  • En pedagogisk handledning i hur du kan leda en skulpturverkstad

Folder och handledning kan laddas ner digitalt genom att klicka på länkarna nedan:
Skulptur!
Pedagogisk handledning