Lär, upplev och utvecklas!

 

Efter några ovanligt stillsamma vårmånader i museet pga coronasituationen har vi nu beslutat att återigen ta emot bokade besök från förskolan och skolan. Vi gör vissa förändringar i schemaläggning och rutiner för att kunna erbjuda er ett så tryggt och smittsäkert besök som möjligt och ser fram emot att få välkomna er till museet!

På Bror Hjorths Hus vidtar vi vissa åtgärder för att minska smittspridningen av Covid-19

Vi tar emot skolor och förskolor under tiden som museet är stängt för allmänheten. Ni kommer därför bara träffa museets personal vid ert besök. Under hösten kommer bara boka in en förskola eller skola per tid, för att undvika att ni träffar elever och pedagoger från andra skolor och förskolor.

Vi vill även undvika krockar i våra receptions- och garderobsutrymmen innan och efter ert besök. Det innebär begränsade möjligheter att äta matsäck inomhus i museet, samt att du inte kan komma in med din grupp förrän ca 5 minuter innan inbokad tid. Museets trädgård står däremot till ert förfogande både före och efter ert inbokade besök. Har ni behov av att äta matsäck inomhus i samband med besöket så kontakta oss för att se om det är möjligt att boka in en tid för detta. För allas säkerhet ber vi er att avboka ert besök om ni känner av några sjukdomssymtom. På motsvarande sätt förbehåller vi oss också rätten att ställa in ert besök med kort varsel om vår personal är sjuk. Det är därför viktigt att vi får ett telefonnummer som vi kan nå er på om vi behöver. Innan vi börjar kommer vi be alla deltagare i våra pedagogiska program att tvätta händerna.

I Bror Hjorths Hus jobbar vi med visningar i samtalsform och tittar på konsten utifrån olika teman. Till varje tema hör också en skapande verkstad där eleverna själva får uttrycka sig med olika konstnärliga material utifrån en given uppgift.

Målet med den konstpedagogiska verksamheten i Bror Hjorths Hus är att eleverna efter ett besök ska ha fått en upplevelse av konsten och fått en stärkt tilltro till sin förmåga till att uppleva, tolka och kommunicera med konst. I verkstan som följer på visningen vill vi ge eleverna tillfälle att själva vara skapande. Konstpedagogen uppmuntrar eleverna genom att förse dem med ”verktyg” både i form av kunskap om hur bilder berättar och om det aktuella konstnärsmaterialets egenskaper. I det egna skapande uppmuntrar vi elevernas egna bildlösningar och skulpturala former. Alla lyckas, ingenting blir fint eller fult.

Temavisning med verkstad är gratis för förskolor och skolor i Uppsala kommun.

Boka en visning och verkstad
018-567030 (vardagar kl 9-13) eller bokning@brorhjorthshus.se

Bokningsansvarig Anette Lundquist eller museilektor Maria Malmberg-Wallin tar emot din bokning och ger information om olika teman.