Lediga tjänster

Vi söker en

Museitekniker/vaktmästare 60%

Annonsen som pdf

Arbetsuppgifter
Museitekniker
Som museitekniker är din uppgift att i samråd med utställningsansvarig, och ofta konstnär, installera och ljussätta konsten, installera AV-teknik, samt iordningsställa utställningsrummet inför varje ny utställning. Det innebär snickeri av väggar, podier och bänkar, samt målningsarbeten.
Du ansvar för mottagande av transporter samt uppackning och packning av inlånade konstverk.
I tjänsten ingår också liknande arbetsuppgifter i samlingen av Bror Hjorths konst.

Vaktmästare

Som vaktmästare ansvarar du för den övergripande tillsynen och skötseln av fastigheten och trädgården. Du ansvarar för kontakter med entreprenörer och hantverkare när behov finns. Du sköter även larm- och säkerhetsfrågor samt kontakt med berörda firmor. I tjänsten ingår också att beställa städ- och kontorsmaterial.

Kvalifikationer

Du har praktiska färdigheter inom snickeri, måleri och bygg för utställningssammanhang och har goda tekniska kunskaper. Du har ett intresse för konst och erfarenhet av arbete inom museisektorn eller med utställningar, gärna inom konstområdet. Du är uppfinningsrik, ansvarsfull och fördomsfri, med ett bra ordningssinne och god samarbetsförmåga. Tjänsten ställer också krav på servicekänsla, flexibilitet och muntlig kommunikationsförmåga. Egen konstnärlig verksamhet och/eller goda kunskaper om konst är meriterande liksom erfarenhet av fastighetsskötsel och fastighetsfrågor. Körkort krävs. Vid tillsättning av tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar om tjänsten

Ordinarie arbetstider är måndag-fredag kl. 8-12. Under veckor med utställningsbyten utökas arbetstiden till att omfatta även eftermiddagar och kvällar. Viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma vid behov.
Sista ansökningsdag: 3 maj 2020
Omfattning: 60%
Tillträde: 2020-08-15 eller efter överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.
Kontakt: Upplysningar om tjänsten lämnas av Tomas Järliden, museichef
018-567034 eller tomas@brorhjorthshus.se
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV.
Skicka din ansökan till: ansokan@brorhjorthshus.se
eller märkt ”Ansökan” till nedanstående adress:
Bror Hjorths Hus, Norbyvägen 26, 752 39 Uppsala

 

Vill du jobba hos oss?

Bror Hjorths Hus har sju tillsvidareanställda medarbetare, samt ett dussintal visstidsanställda. Visstidsanställd personal hjälper framför allt till med museets öppethållande, guidade konstvisningar, konstpedagogisk verksamhet för skolor och förskolor och konstskolor på barn och ungas fritid.

Visstidsanställd museivärd eller konstpedaog
Om du är intresserad av att ingå i vår visstidsanställda personalstyrka så skickar du ett mejl med personligt brev och CV till museets infoadress.

Som museivärd bör du ha minst ett år konstvetenskaplig eller konstnärlig utbildning på högskolenivå eller motsvarande, vara utåtriktad med service- och ansvarskänsla och inte vara rädd för att tala inför grupper av människor. Alla våra museivärdar förväntas kunna genomföra guidade visningar.

Som konstpedagog är det önskvärt att du har praktisk konstnärlig utbildning, gärna kompletterat med pedagogisk utbildning eller dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och unga.