Bra att veta inför ett bokat besök med visning och verkstad på Bror Hjorths Hus

  • När ni kommer till museet möts ni av en konstpedagog som visar var man hänger ytterkläder, väskor och ställer skorna.  Det finns skoskydd för dem som inte kan ta av skorna. Detta är viktigt för att skydda museets ömtåliga trasmattor, golv och konstverk.
  • Besöket börjar med en visning då vi tittar på och samtalar om konsten i utställningen. Sedan har vi verkstad där barnen/ungdomarna skapar själva. Konstpedagogen leder samtalet och skapandet men läraren ansvarar för gruppen.
  • Vi ställer öppna frågor och försöker skapa förutsättningar för att alla ska våga uttrycka sig både verbalt och konstnärligt. Vi undviker orden fint och fult och alla har rätt till sin tolkning av konstverken.
  • För att samtalet ska fungera och säkerheten uppnås så räcker man upp handen innan man pratar och rör sig lugnt i museet. Man får inte ta på konstverken. En av museets uppgifter är att bevara konstverken för kommande generationer.
  • Efter besöket kan man äta matsäck utomhus under tak eller i trädgården. Receptionen eller verkstan i källaren kan eventuellt användas efter överenskommelse med museet. Ingen förtäring får ske i utställningarna.

Temavisning med verkstad är gratis för förskolor och skolor i Uppsala kommun.

Boka en visning och verkstad
018-567030 (vardagar kl 9-13)
Bokningsansvarig Anette Lundquist eller museilektor Maria Malmberg-Wallin tar emot din bokning och
ger information om olika teman.
bokning@brorhjorthshus.se