Bra att veta inför ett bokat besök med visning och verkstad på Bror Hjorths Hus

  • När ni kommer till museet möts ni av en konstpedagog som visar var man hänger ytterkläder, väskor och ställer skorna.  Det finns skoskydd för dem som inte kan ta av skorna. Detta är viktigt för att skydda museets ömtåliga trasmattor, golv och konstverk.
  • Besöket börjar med en visning då vi tittar på och samtalar om konsten i utställningen. Sedan har vi verkstad där barnen/ungdomarna skapar själva. Konstpedagogen leder samtalet och skapandet men läraren ansvarar för gruppen.
  • Vi ställer öppna frågor och försöker skapa förutsättningar för att alla ska våga uttrycka sig både verbalt och konstnärligt. Vi undviker orden fint och fult och alla har rätt till sin tolkning av konstverken.
  • För att samtalet ska fungera och säkerheten uppnås så räcker man upp handen innan man pratar och rör sig lugnt i museet. Man får inte ta på konstverken. En av museets uppgifter är att bevara konstverken för kommande generationer.
  • Alla skolbesök sker när museet är stängt för allmänheten.
  • Efter besöket kan man äta matsäck utomhus i museets trädgård. Receptionen eller verkstan i källaren kan eventuellt få användas efter överenskommelse med museet. Ingen förtäring får ske i utställningarna.

Kort info om Bror Hjorth
Information om Bror Hjorth inför ert besök hittar du här (länk till pdf)

Boka en visning och verkstad
Bokning sker på Uppsala kommuns hemsida för Utbudsbokning utbudsbokningen.uppsala.se
Temavisning med verkstad är gratis för förskolor och skolor i Uppsala kommun.

Vill du ha råd om vilket tema du ska välja eller ha hjälp med att genomföra din bokning så nås vi på telefon 018-567030 (vardagar kl 9-13) eller på pedagogik@brorhjorthshus.se Bokningsansvarig Anette Lundquist eller museilektor Maria Malmberg-Wallin finns på plats för att hjälpa dig.