Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert : Sandra Arvman

Fredag 13 september kl 19:0020:00

60kr

Sandra Arvman, fiol, är Bror Hjorthföreningens folkmusikstipendiat 2019. Hon tilldelades stipendiet ”för sitt personliga, naturligt svängiga och organiska låtspelande, tryggt förankrat i den jämtländska traditionen”.
Hör henne i en solokonsert i Bror Hjorths ateljé.

Sandra Arvman är uppvuxen i Ånge och har spelat fiol sedan hon var 10 år. Folkmusiken mötte hon för första gången på ett folkmusikläger i Fränsta och det var då spelglädjen gnistrade till.

Efter gymnasiet studerade hon svensk folkmusik på Bollnäs folkhögskola i två år och Skurups folkhögskola ett år. Sedan har det blivit tre år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
 
Trots att Sandra har bott på olika ställen i Sverige så har den Medelpadska och Jämtländska låttraditionen alltid funnits med och fortsätter att vara hennes favorit. Hennes konsert kommer innehålla några av dessa favoriter, inspirerande låtar hemifrån, tillsammans med några avstickare i låtar som hon har lärt sig under sin tid på Musikhögskolan.

Bror Hjorthföreningens folkmusikstipendium delas ut för att erinra om Bror Hjorths stora intresse och insatser för svensk folkmusik. Stipendiet delas sedan 2011 ut vartannat år.

Med stipendiet vill Bror Hjorthföreningen uppmuntra unga spelmän/folkmusiker och visa den svenska folkmusikens betydelse som musikaliskt uttryck för solospel på instrument och för sång.

Bland tidigare stipendiater finns Josefina Paulson, Lena Jonson och Magnus Holmström.
Läs mer om stipendiet

Konserten arrangeras i samarbete med Bror Hjorthföreningen

Biljettpris: 60 kr. Biljetter köps via Tickster eller i museets reception under öppettid.
Bror Hjorthföreningens medlemmar går gratis och bokar biljett genom att ringa museet
på 018-567030 (vard 9-16 och helg 12-16)