Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital Kulturnatt 2021

Lördag 11 september kl 00:0023:59

Gratis

Uppsalas största kulturmanifestation, Kulturnatten, är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

Kulturnatten 2021 är helt digital. Hela programmet hittar du på Kulturnatten Uppsala

Bror Hjorths Hus medverkar med följande program:

Konsert: Pelle Westlin
Med en skör falsett och en 130 år gammal gitarr framför Pelle Westlin psalmer och andliga sånger på ett helt nytt vis. Musiken har beskrivits som stämningsfull, säregen och totalt närvarande.
Livestreamas kl 19.00.
https://youtu.be/WxIWn6oNTuw

Visning: Tuija Lindström
Filmad introduktionsvisning till utställningen ”Tuija Lindström – Strykjärnsprofessorn”.
Mia Bengtsson-Plynning, föreningen Tuija Lindström, berättar om både konstnären och verken i utställningen. Premiär 11 sep kl 08.00
https://youtu.be/m38ILPF8PVc

10 konstiga frågor om Bror Hjorth
Filmad visning: 10 konstiga (eller kanske inte så konstiga) frågor om Bror Hjorth.
Liuba Socican och Mattias Enström, museiguider på Bror Hjorths Hus, svarar på 10 frågor om Bror Hjorth och hans konst. Här är några av frågorna som besvaras: Var Bror Hjorth en hund- eller kattmänniska? Var Bror Hjorth bra på att laga mat? Vad hade Bror Hjorth för skostorlek? Var Bror Hjorth idrottsintresserad?
(Inspelad 2020)
https://youtu.be/QBzdIokCu9g

Näckens polska – då och nu
Filmad visning av Bror Hjorths skulptur Näckens polska. Liuba Socican, museiguide på Bror Hjorths Hus, berättar om skulpturen Näckens polska utanför centralstationen i Uppsala och frågar uppsalabor om vad de tycker om den. (Inspelad 2020).
https://youtu.be/1h-oVoM_Xf4