Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Boksignering med Emma AdBåge

Söndag 24 april kl 12:0013:00

Gratis

Bilderboksmakaren Emma AdBåge signerar böcker i den pågående utställningen. Böcker kan köpas till bra priser i museets butik. En fin present att ge bort eller kanske behålla själv.

Emma AdBåge har en särskild blick för det vardagliga. Ofta baserar hon sina berättelser på egna erfarenheter, eller på idéer hon fått genom att tjuvlyssna på andras samtal. I utställningen visas originalillustrationer och skisser till en dryg handfull av Emma AdBåges böcker, bl a den Augustbelönade bilderboken Gropen och Naturen.

I Gropen kretsar berättelsen kring barnens fria lek och platsen där den sker i förhållande till vuxenvärldens regler. För det är gropen och inte lekplatsen som är det bästa stället på skolgården. AdBåge väjer inte heller för att använda bilderboken som ett medium för att ta upp mer allvarliga ämnen. Boken Naturen är upplagd som en årstidsbok, men får läsaren att fundera över människornas relation till naturen. Naturen verkar mest göra som den vill. Eller påverkas den kanske av människornas handlingar?

Emma AdBåge är född 1982 och är uppvuxen i en liten by i Östergötland. Hon har gett ut drygt 25 bilderböcker som illustratör och/eller författare, några tillsammans med tvillingsyster Lisen AdBåge som även hon är prisbelönad bilderbokskonstnär.