Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Möt bilderboksmakaren: Lotta Geffenblad

Onsdag 17 april kl 19:0020:00

60kr

Bilderboksillustratören och författaren Lotta Geffenblad berättar om sitt skapande i anslutning till den pågående utställningen.

Lotta Geffenblad är inte rädd för att pröva nya sätt att göra bilder, det är tvärtom en drivkraft för henne att testa olika metoder att skapa. Dessutom tycker hon att varje bokserie förtjänar ett eget uttryck.

Lotta Geffenblad (född 1962) växte upp i det skånska samhället Teckomatorp, men är nu bosatt i Stockholm. Hon utbildade sig på Beckmans under 1980-talets första hälft och arbetade sedan under många år med rörlig bild i produktionsbolaget Zigzag animation. Hon gjorde bland annat vinjetten till TV-programmet Björnes magasin i samarbete med Gun Jacobson och flera filmer av de egna berättelserna om Prick och Fläck och Aston.

Idag är Lotta Geffenblad enbart bilderboksförfattare och illustratör. Hon arbetar omväxlande med böcker där hon själv skrivit texten och med att illustrera andra författares texter. Utmärkande för Lotta Geffenblad arbetssätt är att hon blandar analoga tekniker, såsom teckning, måleri och kollage, med digital bildbehandling.

Foto: Stefan Tell

Biljetter
Pris: 60 kr
Fri entré för Bror Hjorthföreningens medlemmar (Obs! ”Köp” biljett på Tickster)
Biljetter köps på Tickster.com eller i museet under öppettid.

Föredraget ges med stöd från Bror Hjorthföreningen