Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Långbacka/Bådagård

Fredag 15 mars kl 19:0020:00

130kr

Evenemangsbild Långbacka/Bådagård.

Långbacka/Bådagård bjuder på elektronisk singer-songwriterpop med rötter i både folkmusik och jazz. Texterna har ett tydligt budskap. Live går de mellan nedskalade arrangemang med två fioler och/eller två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Vilken sättning det blir i Bror Hjorths ateljé återstår att höra.

Artistduon Maja Långbacka, keyboard/sång och Matilda Bådagård, fiol/sång, har kallats för ”de nya protestsångarna” av media. Själva väljer de att kalla sina texter ”samhällsreflekterande poesi”.

2018 släppte de singeln ”Calling”. Låten kom till i frustration över världsläget, där kontroversiella politiska val och flyktingströmmar upptog mycket tankeverksamhet hos duon. Låten framförde de på Me Too Swedens manifestation på Norrmalmstorg. I höstas kom duons kritikerrosade debutalbum Wake us up och i samband med det genomförde de en större turné i Sverige, Norge och Finland.

Maja Långbacka och Matilda Bådagård är båda professionellt skolade musiker och har bland annat framträtt på Polar Prize och Nobelfesten och komponerat musik till film och scenkonst.

Läs och hör mer: www.langbackabadagard.com

Biljetter köps via Tickster.
Sittplats: 130 kr.
Bror Hjorthföreningens medlemmar har 60 kr rabatt på biljettpriset.
Kontakta museet på 018-567030 (vard 9-16 och helg 12-16) för att få information om biljettköp.

 

”Resultatet är eget, inte besynnerligt utan eget som i unikt. Ingen låt på skivan är den andra lik men ändå finns här en solid känsla för helheten. Långbacka/Bådagård debuterar här som duo med en angelägen blandning av rootsig americana, folkvisa, pop och protestsång.”
LIRA

”I den smältdegel där deras musik formas, uppstår ett alldeles eget sound […] musik som skär över många genregränser och med lätt egensinne utmanar det konventionella och strömlinjeformade. Den här duon går sina egna vägar med ett mycket personligt anslag i musiken.”
Länstidningen Östersund