Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kvällsöppet kl 18-20

Torsdag 13 januari kl 18:0020:00

20kr

Kvällsöppet med musik

Upplev museet på kvällen. Vi spelar musik i högtalarna och ser till att du får en trevlig stund i Bror Hjorths hem och ateljé och utställningen Konstsalong 70-tal.

Tyvärr är det inte möjligt att fika i museet under kvällen.

Köp biljett
Museet är endast möjligt att besöka med förköpt biljett.
Biljetter kostar 20 kr/pers och köps via Tickster.com (länk till försäljningssida)
Biljetten är tidsbegränsad till en timme med start varje hel timme.

—————————————

Konstsalong 70-tal tar oss tillbaka till 1970-talet. Det var en omvälvande tid i samhället och konsten. Under denna tid och fram till mitten av 1990-talet låg i Uppsala ett livaktigt konstgalleri, Kavaletten. Utställningen innehåller ett fyrtiotal verk av drygt trettio konstnärer, bl a Lena Cronqvist, Ilon Wikland, Hans Wigert och Evert Lundquist, och bjuder förhoppningsvis på både nostalgi och påminnelser från en tid då mycket såg annorlunda ut. Några konstnärer är fortfarande aktiva, andra har sedan länge gått ur tiden. Utställningen består av en sammanhållen samling av konst från 1970-talet och erbjuder ett sätt att återstifta bekantskapen med eller nyupptäcka en tid full av politiskt engagemang, ett samhälle i förvandling och samtidigt fundera på hur det egentligen blivit.

Konstnären Bror Hjorths hem och ateljé är en fest för ögat och ger en unik och personlig inblick i ett spännande konstnärsliv. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet.