Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstnärssamtal: Olof Landström

Onsdag 1 april kl 19:0020:00

OBS! INSTÄLLT
Vi kan för närvarande inte ge någon information om samtalet kommer att genomföras senare, även om det är vår förhoppning.

Bror Hjorths Hus museilektor Maria Malmberg Wallin samtalar med bilderbokskonstnären och författaren Olof Landström i utställningen med originalillustrationer.

Olof Landström föddes 1943 i Åbo, Finland och flyttade i tonåren till Stockholm där han studerade reklam och bokhantverk på Konstfack. 1969 träffade han sin blivande fru och samarbetspartner Lena Landström.

1972 arbetade Lena och Olof Landström tillsammans med Peter Cohen och producerade tecknad film för TV2. Där uppkom klassiska filmer som bland annat Kalles klätterträd. 1990 började Lena och Olof Landström göra bilderböcker och har sedan dess gett ut flera böcker om pojken Nisse, samt om lammen Bu och Bä.

Lena och Olof Landström har tagit emot flera priser för sina verk, bland annat Litteraturfrämjandets stipendium, Heffaklumpen och Astrid Lindgren-priset.

Förutom böcker tillsammans med sin hustru har Olof Landström har även samarbetat med andra författare och illustrerat böcker åt bland andra Barbro Lindgren och Ulf Stark. Sedan 2016 har han utkommit med tre böcker i samarbete med poeten Lotta Olsson.

Foto: Ulla Montan

Samtalet arrangeras med stöd från Bror Hjorthföreningen