Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert: Fri Form Folk

Fredag 26 november kl 19:0020:00

160kr

Konsert i Bror Hjorths ateljé
Livestreamas även på YouTube och Facebook

Med Jernbergslåtar som språk och gemensam startpunkt ger sig spelmännen i trion Fri Form Folk ut på en musikalisk resa mot ett okänt mål.

Sven Ahlbäck blev en del av Jernbergtradition genom att gå i lära hos Gustafs Jernbergs son Anton och senare har Jernbergslåtarna också blivit en del av Olof Misgelds och Petter Berndalens musikaliska uttryck.

”Vi har spelat de här låtarna så mycket att de har blivit en del av vårt språk, på slagverk såväl som fiol, och här närmar vi oss låtarna genom att prata språket, men formulerar oss på vårt eget sätt, i stunden, i fri form”, förklarar trion.

”De konstfullt sökande inledningarna till låtarna övergår strax i täta, intrikata stämspel som blir ett intensivt och förtätat samspråk mellan fiolerna. Som om fiolerna vill något mer än att spela själva låten – att få järnet att glöda. Krusningar och utsmyckningar fyllda av hängivenhet. […] Med trummorna lägger Petter Berndalen sin egen stämma som i närgånget samspel med fiolerna fångar in melodin. Folkmusiken får nu sin verkligt fria form.” Tidningen Lira – aug 2019

Fri Form Folk är:
Sven Ahlbäck – fiol
Olof Misgeld – fiol
Petter Berndalen – trummor

Biljetter köps via Tickster (säljstart 25 okt kl 9).
Pris: 160 kr.
Bror Hjorthföreningens medlemmar: 100 kr (använd rabattkod).
Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.