Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert: Erika & Cecilia

Onsdag 12 april kl 19:3020:30

110kr – 160kr

Erika & Cecilia

med Mats Bergström
Releasekonsert: ”Någonstans i rymden”

Bror Hjorths Hus är glada och stolta över att få vara värd för folkmusikduon Erika & Cecilias releasekonsert för nya albumet ”Någonstans i rymden”

Det är tre år sedan folkmusikerna Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm – även kända som folkmusikduon Erika & Cecilia – senast kom ut med ny musik. Men en pandemi gav tid för reflektion och eftertanke och ur det kom nykomponerad musik med texter av den finlandssvenska poeten Edith Södergran.

Båda tycker mycket om att läsa poesi och när de inte kunde träffas fysiskt och spela under pandemin så vände de sig till vacker lyrik för att hitta kraft och inspiration.

− Diktens värld kändes tillgänglig och trösterik, så vi började att skicka dikter och skisser på musik till varandra. Det blev för oss ett nytt sätt att arbeta på vilket var både roligt och utvecklande, säger Erika Lindgren Liljenstolpe.

Valet föll på Edith Södergrans dikter på grund av deras mångbottnade karaktär. De tar upp de stora existentiella frågorna samtidigt som de är både intima och allmängiltiga, vilket många människor kan relatera till. De handlar om det storslagna – rymden, stjärnorna och livet – och rymmer också de stora känslorna, och alltings förgänglighet. Det handlar om kärlek till andra människor, om systerskap och inte minst om kärleken till naturen.

− Förhoppningen är att vår musik tillsammans med texterna kan öppna upp för reflektion. Just öppenheten ger utrymme för var och ens egna personliga tolkning, säger Cecilia Österholm.

Titeln till skivan är ”Någonstans i rymden” och är hämtad från dikten ”Till fots fick jag gå genom solsystemen”. Den anspelar på allt det storslagna i livet som man kan förundras över – men handlar kanske också om att hitta sig själv. Förutom Erika Lindgren Liljenstolpe på fiol och sång och Cecilia Österholm på nyckelharpa och sång ackompanjeras duon även av den välkände gitarristen Mats Bergström.

Albumet ”Någonstans i rymden” släpps den 14 april, men med releasekonsert på Bror Hjorths Hus i Uppsala redan den 12 april kl 19.30.

Om Erika & Cecilia
Uppländska Erika & Cecilia (Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm) spelar folkmusik i duoformat. Musiken bygger på två akustiska instrument (fiol och nyckelharpa) och Erikas och Cecilias röster, i traditionella låtar såväl som i deras egna nykomponerade material. Erika och Cecilia har turnerat såväl i Sverige som utomlands och har bl.a. medverkat på flera av Europas största folk- och världsmusikfestivaler. De är också medlemmar i gruppen Systerpolskan, initierad av Benny Andersson

Biljetter köps via Tickster eller i museets reception under öppettid (från 20 mars).
Sittplats: 160 kr.
Bror Hjorthföreningens medlemmar: 100 kr (med rabattkod för medlemmar).
Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.