Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert: Ellika Frisell & Rafael Sida

Fredag 26 maj kl 19:0020:00

160kr

Rafael Sida, en rytmernas allkonstnär känd för sitt mångsidiga sväng, möter fiolspelmannen Ellika Frisell, den nyfikna folkmusikern rotad i både spelmanstraditionen och den experimentella folkmusikscenen. 

Två världar möts utan att krocka. Här hörs släktskapet mellan den skandinaviska folkmusiken och den afroamerikanska rytmtraditionen. Ett nära och personligt mästarmöte mellan två skilda musikaliska språk som hela tiden behöver förstå vad den andra menar. Ett samspel mellan två starka artister som från olika håll djupdyker och utmanar låtar och sväng. Detta är en spelmansduo á 2000-talet.

Ellika Frisell och Rafael Sida är aktuella med albumet ’Färg och Tid’, som släpps på det flerfaldigt prisade skivbolaget Supertraditional.


Om musikerna

Ellika Frisell är spelman på fiol och altfiol. Som veteran på den svenska folk- och världsmusikscenen har hon fördjupat och vidareutvecklat arvet efter sina lärare Gustav Päkkos och Nils Agenmark och  breddat sitt spel i studier för den Indiska violinisten K.Shivakumar. Ellika har spelat i band som Filarfolket, Den Fule och Rosenbergs sjua och har i 20 år turnerat över världen med kora-spelmannen Solo Cissokho och Rafael Sida.

Rafael Sida är slagverkare och trumslagare inom afro-, latin-, jazz- och folkmusik. Rafael växte upp i Mexiko och började tidigt spela trumset på den dynamiska mexikanska musikscenen under 60-talet. Sedan 70-talet är han ett tungt namn inom både jazz- och världsmusik i Sverige. Rafael turnerar bland annat med Ale Möller Band, Jonas Knutsson Quartet, Egba och tidigare med trion Ellika Solo Rafael.

Lyssna: Ellika Frisell & Rafael Sida – Färg och Tid (Spotify)

Biljetter köps via Tickster eller i museets reception under öppettid (från 5 maj).
Sittplats: 160 kr.
Bror Hjorthföreningens medlemmar: 100 kr (med rabattkod för medlemmar).
Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.