Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Invigning: Lenny Clarhäll – Profiler

Lördag 23 oktober kl 14:0015:00

Fri entré

Utställningen invigs med ett samtal mellan konstnären Lenny Clarhäll och Anna Wälivara, projektsamordnare offentlig konst i Uppsala kommun.

Under vernissagen framförs också musikstycket Pastoral i skogen på piano och tvärflöjt, komponerat av Ingvar Lidholm till Lenny Clarhälls ära på 50-årsdagen. Musiken framförs av Andreas Kreuger, piano, och Vera Henriksson, tvärflöjt.

OBS! Pga Covid-19 begränsar vi antalet samtidiga besökare i utställningsrummet till 50 personer (exkl personal).
Vi hoppas du har förståelse och respekterar detta.

Kort om utställningen:

Under sextio år som konstnär har Lenny Clarhäll (född 1938) målat och skulpterat. Viktiga utgångspunkter och inspirationskällor är och har varit musik, poesi, arkitektur och det omkringliggande landskapet. Vi möter djur, människor och former i både skulpturer och målningar. Materialet i hans skulpturer är oftast trä eller metall ofta målade i en eller flera färger. I utställningen ”Profiler” är det främst målningar och skulpturer från de senaste tio åren som visas.

Lenny Clarhälls skulpturer finns på flera offentliga platser i Sverige. I Uppsala finns hans nyrenoverade ”Blått Tecken” på Röboåsens sluttning i närheten av vägen ut mot Björklinge.