Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Johan Wallin visar Konstsalong 70-tal

Söndag 23 januari kl 13:0014:00

Ingår i entrén

Johan Wallin, ägare av Galleri Kavaletten,
visar utställningen Konstsalong 70-tal – verk ur Galleri Kavalettens samling.
Visningen är 45-60 min.

Årets sista utställning i Bror Hjorths Hus tar oss tillbaka till 1970-talet, en omvälvande tid i samhället och konsten. Under denna tid, och fram till mitten av 1990-talet, fanns på Svartbäcksgatan i Uppsala ett livaktigt konstgalleri, Kavaletten. Galleriet visade samtidskonst i ett brett spektrum, allt från konstnärer med professurer på konsthögskolor som KG Bejemark och Evert Lundqvist till provokatörer och aktivister som Pussgruppen och Peter Dahl. Flera av de konstnärer som under årens lopp ställt ut på galleriet har också ställt ut i Bror Hjorths Hus, bland dem Ilon Wikland, Lena Cronqvist, Erland Cullberg och Tommy Östmar.

Både under galleriets aktiva period och efter dess stängning har inköp av konst av de konstnärer som ställt ut på galleriet pågått. Det är delar ur den samlingen som utgör utställningen Konstsalong 70-tal i Bror Hjorths Hus.

Utställningen innehåller ett 40-tal verk av ett drygt 30-tal konstnärer och bjuder förhoppningsvis på både nostalgi och påminnelser från en tid då mycket såg annorlunda ut. Den består av en sammanhållen samling av konst från 1970-talet och erbjuder ett sätt att återstifta bekantskapen med eller nyupptäcka en tid full av politiskt engagemang.