Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Familjevisning: Emma AdBåge

Söndag 3 april kl 13:0013:40

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 13:00 på söndag, upprepas till [series_end_day]

Ett evenemang 2022-04-18 kl 13:00

Gratis

Guidad visning av Emma AdBåges utställning anpassad för hela familjen, både små och stora.
Visningen är gratis och pågår ca 30-45 min.

Bilderboksmakaren Emma AdBåge har en särskild blick för det vardagliga. Ofta baserar hon sina berättelser på egna erfarenheter, eller på idéer hon fått genom att tjuvlyssna på andras samtal. I utställningen visas originalillustrationer och skisser till en dryg handfull av Emma AdBåges böcker, bl a den Augustbelönade bilderboken Gropen. Bilderna hänger i ett lekfullt gestaltat utställningsrum med plats för läsning, lek och eget skapande.

I boken Gropen får läsarna följa med till skolgårdens bästa plats. Emma AdBåge får både vuxna och barn att känna igen sig och minnas sina egna speciella platser. Och oavsett ålder ställer sig läsaren sig på barnens sida mot de oroliga vuxna som försöker förbjuda deras lek i gropen.

I den Augustprisvinnande boken Gropen kretsar berättelsen kring barnens fria lek och platsen där den sker i förhållande till vuxenvärldens regler. För det är gropen och inte lekplatsen som är det bästa stället på skolgården. AdBåge väjer inte heller för att använda bilderboken som ett medium för att ta upp mer allvarliga ämnen. Boken Naturen är upplagd som en årstidsbok, men får läsaren att fundera över människornas relation till naturen. Naturen verkar mest göra som den vill. Eller påverkas den kanske av människornas handlingar?

Emma AdBåge är född 1982 och är uppvuxen i en liten by i Östergötland. Hon har gett ut drygt 25 bilderböcker som illustratör och/eller författare, några tillsammans med tvillingsyster Lisen AdBåge som även hon är prisbelönad bilderbokskonstnär.