Lotta Geffenblad

Lotta Geffenblad (f. 1962) är skaparen av böckerna om Prick och Fläck, Astons stenar och många fler titlar. Hon är både illustratör och författare och blandar arbetet med helt egna böcker och illustrationsuppdrag till andra författare. Hon utbildade sig på Beckmans under 80-talets första hälft och arbetade sedan under många år mest med animation. Hon har bland annat gjort vinjetten till Björnes magasin.

Lotta Geffenblad är inte rädd för att pröva nya sätt att skapa bilder. Hon gillar att överraska sig själv och tycker att varje bok är värd sin egen stämning. Tekniken varierar från bok till bok. Utmärkande för hennes bilder är att hon blandar analog teknik, som att teckna med blyerts eller måla och klippa ut detaljer till kollage med att framställa digitala bilder i Photoshop.

Hennes senaste bok, Blå Ugglan har makalösa originalbilder på papper som blir ännu intensivare i tryck tack vare hennes digitala bildbehandling. I utställningen kommer det visas både handgjorda och digitala bilder i ett lekfullt gestaltat utställningsrum.

Efter visningen får eleverna själva skapa bilder i vår verkstad.