Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Guidad visning : EKFRAS

Söndag 17 november kl 13:0013:45

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 13:00 på söndag, upprepas till [series_end_day]

Fri entré

Guidad visning av utställningen EKFRAS.

Du står inför ett konstverk och någon ber dig beskriva det du ser med ord. Din tolkning blir en översättning från ett språk, konstnärens bildspråk, till ett annat. Kanske läser du en tillhörande utställningstext eller följer en guidad visning och möter då museets språk – ibland litterärt, ofta informativt, måhända auktoritärt. Utställningssituationen kan på detta sätt liknas vid ett samtal mellan besökaren, de utställda verken och museet.

I utställningen EKFRAS bjuds ytterligare en konstform in i samtalet – poesin. Utställningens titel anspelar på en litterär framställningsform i vilken ett konstverk, gärna ett bildkonstverk, översätts till dikt. Vad gör poesins språk i ekfrasens form med upplevelsen av en konstutställning? Denna fråga är utställningens utgångspunkt. Svaret är upp till dig som besökare att bedöma och formulera.

I EKFRAS möts Juri Markkulas bildkonst och Erik Vernerssons poesi. Gemensamt för konstnärens och författarens praktik är ett utforskande av relationen mellan natur och människa, organiskt och artificiellt.