JONAS LIVERÖD

Man skulle kunna kalla Jonas Liveröd för en allkonstnär. Hans konstverk kan vara gjorda av vitt skilda material, ofta i oväntade kombinationer. Han blandar upphittade vardagsföremål med sådant han själv skapat med trä, textil och färg. Han beskriver sig själv som djupt material-otrogen och hans arbete definieras av ett ständigt utforskande av nya material, metoder och idéer.

I sin kommande utställning på Bror Hjorths Hus har han fokuserat på skulptur för att komma i en närmare dialog med husets anda. Han talar själv om spår och släktskap med Bror Hjorths konstnärskap i sina skulpturer under senare år, inte minst då trä som material har kommit att få en allt större plats för honom.

Vid ett besök i utställningen får gruppen en visning av en av museets konstpedagog och tillsammans samtalar vi om de tankar och intryck som konsten väcker. Därefter får eleverna själva skapa sina skulpturala verk med inspiration av Jonas Liveröds konstverk. Visning och verkstad erbjuds barn från 5 år till och med gymnasiet och anpassar efter ålder.