Jacob Dahlgren

4 februari – 19 mars

Konstnären Jacob Dahlgren är nog mest känd för sina randiga t-shirts. Han bär dem varje dag och har gjort så de senaste 15 åren. Hans samling består av över 1500 tröjor och varje dag fotografera han sig själv, poserande på ett likadant sätt, klädd i randigt. Genom upprepandet blir både han själv och fotona ett konstprojekt. Han har dessutom gjort ett måleriprojekt där han målat av tröjornas ränder på duk. Bilderna för tankarna till abstrakta tavlor men de är i själva verket avbildningar av högst materiella tröjor.

Jacob Dahlgrens har en blick för mönster och former, han ser konstnärliga möjligheter i det till synes vardagliga. Han ordnar bekanta föremål, sorterar och kategoriserar och får betraktaren att se dem på ett nytt sätt. Ett viktigt tema i hans konstnärskap är hur konst och vardagsliv tvinnas samman.

Till utställningen gör Jacob Dahlgren nya verk inspireras av träd. Efter visningen av konsten får eleverna själva skapa med inspiration av det de sett. Visning och verkstad anpassas efter elevernas ålder.

Bokning och info

Visning och verkstad är gratis och erbjuds för barn från 5 år upp t.o.m. gymnasiet.
Bokning sker på Uppsala kommuns hemsida för Utbudsbokning utbudsbokningen.uppsala.seVill du rådgöra med oss inför din bokning så nås vi på telefon
018-567030 (vardagar kl 9-13) eller på pedagogik@brorhjorthshus.se