Bror Hjorth, Näckens polska, 1967

Skapande skola
med Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus pedagoger har utarbetat flera olika pedagogiska program i samarbete med olika skolor inom ramen för skapande skola. Programmen är delvis uppsökande, en pedagog från oss kommer ut till er.

Ni kan välja att söka pengar för ett projekt som redan finns utformat. Se information om de olika programmen i filerna nedan. Eller kontakta oss om ni vill utforma ett eget projekt utifrån ett tema som passar er.

Vi arbetar med Bror Hjorths konst som utgångspunkt men även med konst och bild i allmänhet, till exempel reklambild och andra konstnärers bilder och skulpturer. Vår metod är att på olika sätt låta barnen arbeta med bildkommunikation, både genom bildanalys av andras bilder och genom att skapa och kommunicera själva utifrån ett givet tema. Eleverna få alltid jobba med konstnärsmaterial av hög kvalitet och får kunskap om olika material och tekniker. Skapande skola projekten planerar vi alltid i samarbete med skolan och sker i mån av tid och personalresurser. Så om du vill samarbeta med oss så hör av dig till oss!

Maria Malmberg Wallin, museilektor
maria@brorhjorthshus.se
018-567030

Våra projekt

Med anledning av Skapande skola-satsningen har vi tagit fram fem projekt. De är delvis uppsökande verksamheter där pedagoger från Bror Hjorths Hus kommer till din klass.
Klicka på länkarna för att läsa mer!

Läsa bilder, F-klass - åk 3

3 tillfällen

Konst + matematik=sant, F-klass - åk 1

4 tillfällen

Konstskola hos er, F-klass - åk 9

3 tillfällen

Hjältar och reklambild, åk 4 - åk 6

3 tillfällen

Superhjältar i skolan, F-klass - åk 3

3 tillfällen

Har ni funderingar på att göra någonting annat inom konstområdet? Hör av er, vi skräddarsyr gärna program i samråd med er!